FOTO – Dita Ndërkombëtare e Turizmit Malor, Bashkia Lezhë sjell në vemendje destinacionet në territorin e saj…

Më shumë vëmendje dhe angazhim për të zhvilluar edhe turizmin malor. Me këtë objektiv, Bashkia e Lezhës, ka risjellë në kujtesë disa nga ndërhyrjet e kryera nga Drejtoria e Turizmit dhe Kulturës për të promovuar dhe bërë më të aksesueshme destinacionet e turizmit malor siç janë mali i Rrencit në Shengjin, zona malore e Ungrejit dhe mali i Veles. Kjo veçori është prezantuar në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit Malor ndërsa janë prezantuar edhe angazhimet për të ndikuar që ky lloj turizmi të jetë prezentë edhe në Njësinë Administrative të Kolshit ku nuk mungojnë asetet e turizmit malor si Rrapi i Grykës apo sicc njihet ndryshe si rrapi i kuvendeve, Rrepet e Kolshit, Dritarja Tektonike e Manatisë, Kisha e Shën Mhillit, Teqeja n’Sulti, Shpella e Hutit, Kisha e Shën Vlashit apo Kisha e Shelbuemit që ndodhet në fshatin Velë janë një pikënisje ndërsa udhëtimi do të orientohet drejt Malit Vela.

Tashmë po punohet me vendosjen e sinjalistikës turistike në tabela ekologjike prej druri, të hartës së tregon pikat turistike të Lezhës dhe shtegun drejt Veles si dhe shenjimin e këtij destinacioni mjaft të eksploruar nga të apasionuarit për ngjitje në mal. Gjithçka është pjesë e një angazhimi për të promovuar destinacionet malore të Lezhës si dhe vlerat e shumta të saj por shihen si një mundësi e mirë edhe gjatë sezonit veror për të krijuar më shumë alternative pushuesve që vinë në bregdetin e Shengjinit e Tales. Në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit Malor, Bashkia e Lezhës, ka bërë të ditur se brenda javës e gjithë sinjalistika dhe promovimi i zonës së Kolshit do të jetë faktik dhe i gjithë informacioni do të ndahet tek agjencitë turistike dhe udhërrëfyesit e turizmit malor që ta përfshijnëe gjithnjë e më shumë Lezhën në destinacionet e tyre.

Vendosja e sinjalistikës orientuese dhe informuese, shenjim i shtigjeve, promovim destinacionesh, barcode identifikues dhe krijim iteneraresh të reja janë të rejat që sjell Drejtoria e Turizmit dhe Kulturës në Bashkinë e Lezhës këtë 4 nëntor në “Ditën Ndërkombëtare të Turizmit Malor”. Ajo vjen si një ftesë edhe gjatë kësaj periudhe për të gjithë ata që duan të eksplorojnë risitë që sjellëLezha. Kjo shihet si një angazhim për ta bërë Lezhën një destinacion gjithëvjetor dhe që ofron të gjitha llojet e turizmit. Puna e radhës me vendosje sinjalistike, shenjim shtegu drejt Malit të Veles dhe vendosja e hartës turistike në Njësinë Administrative Kolsh do ta bëjnë këtë zonë më të aksesueshme nga vizitorët dhe turistët. Më shumë vëmendje dhe angazhim për të zhvilluar edhe turizmin malor. Me këtë objektiv, Bashkia e Lezhës, ka risjellë në kujtesë disa nga ndërhyrjet e kryera nga Drejtoria e Turizmit dhe Kulturës për të promovuar dhe bërë më të aksesueshme destinacionet e turizmit malor siç janë mali i Rrencit në Shengjin, zona malore e Ungrejit dhe mali i Veles.

Kjo veçori është prezantuar në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit Malor ndërsa janë prezantuar edhe angazhimet për të ndikuar që ky lloj turizmi të jetë prezentë edhe në Njësinë Administrative të Kolshit ku nuk mungojnë asetet e turizmit malor si Rrapi i Grykës apo sicc njihet ndryshe si rrapi i kuvendeve, Rrepet e Kolshit, Dritarja Tektonike e Manatisë, Kisha e Shën Mhillit, Teqeja n’Sulti, Shpella e Hutit, Kisha e Shën Vlashit apo Kisha e Shelbuemit që ndodhet në fshatin Velë janë një pikënisje ndërsa udhëtimi do të orientohet drejt Malit Vela. Tashmë po punohet me vendosjen e sinjalistikës turistike në tabela ekologjike prej druri, të hartës së tregon pikat turistike të Lezhës dhe shtegun drejt Veles si dhe shenjimin e këtij destinacioni mjaft të eksploruar nga të apasionuarit për ngjitje në mal.

Gjithçka është pjesë e një angazhimi për të promovuar destinacionet malore të Lezhës si dhe vlerat e shumta të saj por shihen si një mundësi e mirë edhe gjatë sezonit veror për të krijuar më shumë alternative pushuesve që vinë në bregdetin e Shengjinit e Tales. Në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit Malor, Bashkia e Lezhës, ka bërë të ditur se brenda javës e gjithë sinjalistika dhe promovimi i zonës së Kolshit do të jetë faktik dhe i gjithë informacioni do të ndahet tek agjencitë turistike dhe udhërrëfyesit e turizmit malor që ta përfshijnëe gjithnjë e më shumë Lezhën në destinacionet e tyre. Vendosja e sinjalistikës orientuese dhe informuese, shenjim i shtigjeve, promovim destinacionesh, barcode identifikues dhe krijim iteneraresh të reja janë të rejat që sjell Drejtoria e Turizmit dhe Kulturës në Bashkinë e Lezhës këtë 4 nëntor në “Ditën Ndërkombëtare të Turizmit Malor”.

Ajo vjen si një ftesë edhe gjatë kësaj periudhe për të gjithë ata që duan të eksplorojnë risitë që sjellëLezha. Kjo shihet si një angazhim për ta bërë Lezhën një destinacion gjithëvjetor dhe që ofron të gjitha llojet e turizmit. Puna e radhës me vendosje sinjalistike, shenjim shtegu drejt Malit të Veles dhe vendosja e hartës turistike në Njësinë Administrative Kolsh do ta bëjnë këtë zonë më të aksesueshme nga vizitorët dhe turistët.