Flonja Kodheli me filmin e saj “Ka me kalu” nderohet në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Bruksel…

Flonja Kodheli paraqitet me filmin e saj në Festivalin e Filmit Ndërkombëtar me metrazh të shkurtër në Bruksel dhe nderohet me çmimin “The “Be TV” Award.

Filmi i Flonja Kodhelit titullohet “Ka me kalu” dhe do të fillojë të shfaqet në TV në muajin shtator. Në filmin e saj “Ka me Kalu”, Flonja Kodheli është skenariste, regjizore, kompozitore dhe aktore.


Flonja Kodheli është një aktore, muzikante, pianiste dhe kompozitore belge me origjinë shqiptare. Flonja Kodheli ka lindur në Tiranë, Shqipëri. Ajo është e bija e këngëtares dhe aktores së shquar Justina Aliaj. Vëllai i saj Rubin është gjithashtu i lidhur me muzikën dhe kinemanë duke qenë kompozitor filmi.

Familja Kodheli u largua nga Shqipëria në vitin 1993 dhe u vendos në Belgjikë.

Duke luajtur në piano që në moshën 8-vjeçare, Flonja Kodheli ndoqi studimet në Conservatoire Royal de Mons, ku mori një çmim të parë për piano dhe muzikë dhome. Pas përfundimit të studimeve në Konservator, ajo u interesua gjithnjë e më shumë për aktrimin dhe ndoqi seminare të ndryshme aktrimi në Bruksel të drejtuara nga regjisorë të ndryshëm belgë, veçanërisht Frédéric Dumont, Yves Hanchar dhe Stephan Carpiaux.

Ajo ndoqi një seminar teatri të drejtuar nga Boris Rabey, një profesor në Akademinë Ruse të Arteve Teatrore, gjë që e bëri atë t’i përkushtohej aktrimit dhe shpejt u transferua në Paris, Francë për të ndjekur një karrierë aktrimi. Në vitin 2010, Kodheli luajti motrën e Ilirit (Guillaume Gouix) në filmin “Një natë pa gjumë” të David Lambert.

Flonja ka luajtur rolin e Julit, tek filmi BOTA.

Përveç shqipes së saj amtare, Kodheli flet rrjedhshëm frëngjisht, italisht dhe anglisht dhe i ka përdorur këto në avantazhin e saj në karrierën e saj të aktrimit.