Filmi i regjisorit shkodran Ardit Sadiku shfaqet në festivalin e filmit në SHBA…

Një film nga regjisori shqiptar Ardit Sadiku po shfaqet këtë fundjavë si pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Cobb në Xhorxhia, të Shteteve e Bashkuara.


Festivali, i quajtur zyrtarisht, Festivali Ndërkombëtar i Filmit Marietta, filloi në vitin 2014 dhe bashkon regjisorët e pavarur nga e gjithë bota për të treguar punën e tyre para një audiencë që mund të mos ketë ndryshe qasje në të. Festivali përfshin dokumentarë, filma të shkurtër dhe filma me metrazh të gjatë.

Ardit Sadiku ka shkruar, drejtuar dhe prodhuar një numër filmash, përfshirë “Jeta ndërmjet Ujërave” (2017), “Mali i harruar” (2018) dhe “Takimi në Ajër” (2019).

Filmi i tij i fundit tregon historinë e Blerimit, punonjës në një stacioni televiziv. Ai merr përsipër një punë tjetër të pazakontë, e cila e përfshin atë duke filmuar dhe intervistuar me një djalë të ri, Drin, i cili është i bindur se ka një sëmundje mendore. Ai shpreson që programi në lidhje me historinë e tij do të ndihmojë të kërkojë azil në një shtet tjetër.


REKLAMAT NË KËTË FAQE, JANË I VETMI BURIM PËR TË GARANTUAR PAVARËSINË, PAANËSINË DHE PROFESIONALIZMIN E KËSAJ MEDIA. NËSE KENI MIRËSINË NË KËTO REKLAMA, JU NA JEPNI NJË MBËSHTETJE TË ÇMUAR! FALEMINDERIT!

Fibank Albania