“Falenderoj vjehrrin dhe vjehrrën”, këngëtarja shkodrane zbulon sekretin e një martese të suksesshme: Na kanë futur në shina

Këngëtarja shkodrane, Rezarta Smaja e cila fitoi çmimin e tretë në Festivalin e 60-të të RTSH, ishte e ftuar në një intervistë ku ka folur rreth jetës së saj private që e ka mbajtur gjithmonë larg publikut.

Duke folur në emisionin “Rudina” këngëtarja zbuloi është prej shumë vitesh e martuar me bashkëshortin e saj të cilin e cilëson si “të mrekullueshëm”. Ajo tregoi se historia e tyre ka nisur që në fëmijëri dhe më pas ata e kanë kurorëzuar dashurië e tyre në martesë. E pyetur nga moderatorja, këngëtarja shkodrane shprehu se vjehrri dhe vjehrra janjë një faktori shumë i rëndësishëm në marrëdhënien e tyre dhe në ruajtjen e eukilibrave.


Biseda në studio:

 Shoh që ke një rreth në gisht?

Rezarta Smaja: Po.

Je e martuar? Flasim pak për jetën tënde.

Rezarta Smaja: Unë nuk e kam blerë vetë unazën. Bashkëshorti im është një bashkëshort i mrekullueshëm.

Sa kohë ke që je martuar?

Rezarta Smaja: Neve kemi…nuk di të të them sa vite kemi bashkë, mund të jenë 20 vjet ndoshta. Po bëhen 18-19 vjet bashkë të martuar, të fejuar dhe kemi kaluar shumë gjatë jetës. Kemi qenë fëmijë, kemi qenë të rinj dhe tani jemi të pjekur bashkë. Sigurisht nuk jemi një çift pa gabime, por mendoj që jemi jashtëzakonisht shumë të lumtur me çfarë kemi realizuar deri më tani dhe çfarë kemi bashkë me njëri-tjetrin.

 Sa i rëndësishëm është ekuilibri në një familje, të pasurit e një familjeje që të mbështet, e një bashkëshorti që të mbështet, njerëzve të afërt? Sa është kjo e rëndësishme për një artiste?

Rezarta Smaja: Kur përmend ekuilibrin, gjëja e parë që mendoj është “jam unë me ekuilibër apo jo?”. Sepse ne jemi njerëz që kërkohemi në momente të caktuara kur njerëzit kanë nevojë për ne dhe shpeshherë jemi të detyruar të mungojmë në familje. Unë mendoj që në familjen time, ekuilibri më i madh është vjehrra ime. Mendoj që ajo i ka mbajtur ekuilibrat më mirë se sa çdokush sepse ne të rinjtë e kemi pak mendjen në punë e shëtitje. Ndërsa kur ke prindërit, ndoshta sikur të fusin pak në shina në atë ditën tënde të rrëmujshme, kështu që i falënderoj shumë, edhe vjehrrën, edhe vjehrrin.