EMRI – Po përgjohej për grabitje, 26 vjeçari shqiptar me origjinë nga Shkodra trafikonte “mall” nga Sllovenia në Itali

Ndërsa hetuesit po zhvillonin përgjime për të mposhtur një bandë hajdutësh midis shtatorit 2017 dhe marsit 2018, ranë në gjurmët edhe të trafikut të drøgēs.

Tetë grabitje u regjistruan atëherë Silea, Susegana, Frescada dhe Treviso. Për këto akuza, këtë të mërkurë, 26 vjeçari shqiptar Erjon Lukaj u dënua me 3 vite burg.


Lukaj u dënua për grabitjet, në formë të shkurtuar, me 3 vjet e 8 muaj në qershor 2019 së bashku me dy senegalezë.

Anëtari i gjashtë i bandës, kosovari 22-vjeçar Blendion Gallapeni në vend të kësaj zgjodhi të mos kërkonte ritin alternativ dhe u padit për akuzat e grabitjes së rëndë.

26-vjeçari shqiptar, ishte kapur me disa kilogram mārijūanë por përgjimet zbuluan se tregu i tij përbëhej kryesisht nga køkāinë, nga e cila Lukaj shkoi për të marrë furnizime në Slloveni dhe më pas luajti rolin e furnizuesit kryesor për tregtinë në Marca.

Burri, i cili kishte vuajtur pjesën më të madhe të dënimit të tij nën arrest në shtëpi, është arrestuar përsëri për çështje të drøgēs.


Sulmi ndaj një 20-vjeçari e kishte vënë atë në telashe. Pas këtij episodi, hetuesit hynë në shtëpinë e Lukajt, duke rikuperuar ndër të tjera 300 gram køkāinë.

© ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Channel