EMRAT – Pas Berishës, Kryesia e PD- së zyrtare vendos shkarkimin e 9 drejtuesve politikë në qarqe

Përveç përjashtimit të Sali Berishës nga Partia Demokratike, po ashtu kryesia vendosi pezullim nga PD deri ne distancim publik nga dhuna e ndodhur ne protestën e 8 Janarit te disa anëtareve te tjerë te Komisionit të rithemelimit.

Kryesia ka vendosur shkarkim te drejtuesve politike


-Belind Kelind Kellici-Tirane

-Albana Vokshi-Tirane

-Aldo Bumci-Tirane

-Agron Shehaj-Tirane

-Flamur Noka

-Tritan Shehu-Gjirokaster

-Bujar Leskaj-Vlore

-Edmond Spaho-Korce

-Edi Paloka-Durres

Te pezulluar

Agron Shehaj

Aldo Bumçi

Belind Kelliçi

Blendi Himci

Çlirim Gjata

Edit Harxhi

Edi Paloka

Eno Bozdo

Ervin Minarolli

Gent Deromemaj

Genc Pollo

Genti Strazimiri

Rigels Mucollari

Ivi Kaso

Ledina Mandia

Luan Baci

Lorenc Luka

Mimoza Hajdarmataj

Oerd Bylykbashi

Tritan Shehu

Deklarata e plote e Partise Demokratike pas mbledhjes se Kryesise:

Pas sulmit të dhunshëm dhe të parapërgatitur të 8 Janarit mbi Selinë Qendrore tëPartisë Demokratike, që vuri në rrezik serioz jetën e anëtarëve të Kryesisë, Grupit Parlamentar, Këshillit Kombëtar, Kuvendit Kombëtar, dhe vetë anëtarëve të partisë që ishin thirrur në një protestë që ishte lajmëruar si paqësore, por ishte përgatitur për të shkaktuar gjakderdhje mes demokratëve;

Pas shkatërrimit të paprecedentë të Selisë Qendrore të Partisë Demokratike, nga individë me rekorde kriminale dhe pa asnjë lidhje me Partinë Demokratike, të urdhëruar, organizuar dhe nxitur nga organizatorët e protestës;

Pas tentativës që përmes akteve të dhunës dhe kërcënimeve për destabilizim t’i imponohen vendimmarrjes së shumicës dërrmuese të të gjitha institucioneve të partisë;
Pasi kanë kaluar 48 orë dhe nuk ka asnjë akt distancimi nga dhuna e paprecedentë e urdhëruar, organizuar dhe nxitur nga disa anëtarë të partisë, ndaj partisë së tyre dhe anëtarëve të Partisë Demokratike;

Kryesia e Partisë Demokratike, në mbledhjen e datës 10 Janar 2021, unanimisht

Vendosi:

1. Dënimin me forcë të akteve të dhunës, gjuhës përcarëse dhe retorikës që nxit konfliktin mes demokratëve.

2. Përjashtimin nga Partia Demokratike, dhe ku është rasti nga të gjitha funksionet drejtuese dhe nga Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike, të anëtarëve që kanë organizuar, nxitur, urdhëruar apo ushtruar dhunë si më poshtë:
1. Sali Berisha
2. Flamur Noka
3. Edmond Spaho
4. Albana Vokshi
5. Bujar Nishani
6. Arben Ristani
7. Rigels Muçollari
8. Keltis Kruja
9. Klevis Balliu

3. Pezullimin me efekt të menjëhershëm nga anëtarësia në Partinë Demokratike, dhe ku është rasti nga të gjitha funksionet drejtuese dhe nga Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike, deri në distancimin e plotë dhe publik nga aktet e dhunës ndaj Partisë Demokratike, dhe veprimeve që dëmtojnë interesat elektorale apo politike të Partisë Demokratike, të:

1. Agron Shehaj
2. Aldo Bumci
3. Belind Këlliçi
4. Blendi Himçi
5. Clirim Gjata
6. Edi Paloka
7. Edith Harxhi
8. Eno Bozdo
9. Ervin Minarolli
10. Genc Deromemaj
11. Genc Pollo
12. Gent Strazimiri
13. Ivi Kaso
14. Ledina Mandija
15. Lorenc Luka
16. Luan Baçi
17. Mimoza Hajadrmamataj
18. Oerd Bylykbashi
19. Tritan Shehu