EMRAT – “Nëse i shikoni, mos iu afroni”, policia britanike publikon fotot e shqiptarëve të shpallur në kërkim…

“I bëjmë apel kujtdo që mund të sigurojë informacione për të na ndihmuar të gjejmë këta persona të kërkuar, te kontaktojne menjehere me policine. Nëse dikush i sheh këta, u kërkohet të mos i afrohen atyre”- thone burimet e policise.

Policia britanike publikon kështu fotot e dy shqiptareve te kerkuar, nen akuze per vr.asjen e nje ish-snaiperi kurd në Hartlepool. BBC raporton se Policia e Cleveland tha se ne kerkim jane shtetasit shqiptarë Qazim Marku, 23 vjeç dhe Eugert Merizaj, 28 vjeç, pas hetimeve te para qe jane bere per ngjarjen ku humbi jeten Hemwand Ali Hussain, 30 vjeç.


Ky i fundit eshte shenjestruar për vd.ekje në një shtëpi në rrugën Charterhouse, Hartlepool, më 15 shtator të vitit të kaluar. Ai kishte shërbyer si snaiperist në ushtrinë kurde kundër të ashtuquajturit Shtetit Islamik.

Një zëdhënës i policise beri me dije se personat e kerkuar kanë lindur në Shqipëri, por mendohet se kanë lidhje në disa zona nëpër Mbretërinë e Bashkuar, përfshirë Bolton, Sheffield dhe Londër. Bashke me njoftim per shpalljen e tyre ne kerkim, policia ka bere edhe pershkrim te detajuar te dy shqiptareve.

 ABCOM ║ VODAFONE