VIDEO – Kush janë dy “të fortët” e rradhës që duhet të justifikojnë pasurinë për 48 orë…(emrat)

Operacioni Forca e Ligjit ka vënë në shenjestër dy persona te tjere, te cileve u ka nisur kerkesat per vetedeklarimin e pasurise. Ne nje konference per mediat, agjentja e OFL-se ka dhene detaje lidhur me personat qe duhet te deklarojne pasurine. Behet fjale per shtetasit Pajtim Serianin, i njohur si miku i Emiljano Shullazit, i dënuar per “Shtrëngimi me anë të kanosjes ose dh.u.nës për dhënien e pasurisë”. Nderkohe qe shtetasi tjeter qe duhet te deklaroje pasurine eshte Orges Jahelezi, qe Gjykata e Shkallës së Parë për Kr.i.met e Rënda Tiranë e ka denuar , për veprën penale “Trafikim i na.r.kotikëve, në bashkëpunim”.

NJOFTIMI


Operacioni Forca e Ligjit vijon me intensitet punën për përmbushjen e detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ nr. 1 të datës 31.01.2020., për dërgimin e kërkesave për vetëdeklarim të pasurisë, si dhe për sekuestrimin e pasurisë në kushtet e emergjencës.

Në këtë kuadër, OFL u ka dërguar kërkesat për vetëdeklarim të pasurisë shtetasve:

– O. J., banues në Tiranë, i dënuar nga Gjykata e Shkallës së Parë për Kr.i.met e Rënda Tiranë, për veprën penale “Trafikim i na.r.kotikëve, në bashkëpunim”;

– P. S., banues në Tiranë, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë e ka dënuar për veprën penale “Shtrëngimi me anë të kanosjes ose dh.u.nës për dhënien e pasurisë”;

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së. Më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

Po në përmbushje të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ, OFL vijon veprimet e pandërprera, në bashkëpunim të ngushtë me Drejtoritë Vendore të Policisë në qarqe, duke kryer veprimeve komplekse, për të evidentuar dhe dërguar në SPAK të gjithë personat që janë subjekt i Ligjit Special.

Për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë, OFL do të informojë publikun në vijimësi.

Copyright © ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media