EMRAT/ 23 deputetë të Kuvendit të pastrehë, marrin bonus qiraje nga buxheti i shtetit- 6 janë të Shkodrës…

Kemi dëgjuar për mijëra familje që aplikojnë për bonus qiraje nga bashkitë për shkak të mungesës së parave për të blerë shtëpi. Por kjo gjë, ndodh edhe në Kuvendin e Shqipërisë.

Në raportin e vet 6- mujor të punës parlamentare, Instituti i Studimeve Politike, shkruan se bazuar në statusin e deputetit, rregulloren e Kuvendit dhe aktet e tjera, deputetët e ardhur nga bashki me largësi nga Tirana dhe që nuk kanë banesë në Tiranë, bëhen përfitues të bonusit financiar për strehimin.


ISP ka ngritur gjithmonë shqetësimin se ky bonus është abuziv dhe duhej verifikuar nga Kuvendi. Por ky i fundit sipas raportit, nuk ka ndërmarrë masa verifikuese.

Në listën e mëposhtme ka raste kur një deputet, që ka organizuar edhe emision të posacëm televiziv për të treguar banesën luksoze në Tiranë, zyrtarisht figuron i pastrehë dhe trajtohet me bonus strehimi.

Në listë janë përfshirë ish-zevendëskryeministrja Senida Mesi dhe Niko Peleshi. Por ka edhe deputetë që në formularin e deklarimit paraprak në KQZ kanë deklaruar se banojnë në Tiranë duke dhënë dhe adresën e saktë të shtëpisë.

Bonusi financiar nuk ka ndonjë vlerë të lartë, por më shumë sesa çështje financiare është çështje transparence, respekt ndaj ligjit dhe çështje që duhet të rishikohet.

Deputetë të pastrehë që marrin bonus qiraje nga Kuvendi:

Nard Ndoka – Janar shkurt

Izmira Ulqinaku – Janar shkurt

Nadire Mecorapaj- janar shkurt

Senida Mesi

Edlira Bode

Fadil Nasufi

Luan Harusha

Edmond Leka

Xhevit Bushaj

Niko Peleshi

Ediola Braha

Arlind Cacani

Nikolin Staka

Halil Jakimi

Selami Jenishehri

Enada Kapllani

Kostaq Papa

Artemis Malo

Dritan Bici

Vasil Sterjovski

Nimet Musaj

Ilirjan Pendavinji

Fatmir Velaj

Copyright © ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media