Dy pamjet qe ofron Shengjini turistik

Qyteza e vogel e Shengjinit eshte nje nga plazhet e preferuara te Veriut. Gjate 2 muajve, korrik- gusht ka nje mbi popullim te dukshem qe ne hyrje te tij, sapo del nga qyteti i Lezhes. Eshte rritur shume dhe bien menjehere ne sy ndertimet shumekateshe qe japin idene e pallateve te banimit por ne fakt jane 95% ne funksion te plazhit. Rruga kryesore bllokohet shpesh sepse fluksi i makinave ne sezon nuk mund te perballohet nga nje aks dykalimesh qe lejohet parkimi ne njeren ane. Ai qe duhet Mali i Shengjinit, nje koder mbi qytet, eshte kthyer ne nje zone te preferuar ku jane ngritur dhjetra vila pushimi, pervec disa hoteleve. Per tu ngjitur ne kete zone, duhet kaluar permes repartit te dikurshem ushtarak qe perseri mbetet ne zoterim te Ministrise se Mbrojtjes. Rruga eshte tmerresisht e keqe dhe fotot e tregojne mese miri. Nuk jane me shume se 600-800 meter qe mund te riparohen lehtesisht, nese nuk kq mundesi Bashkia Lezhe, te pakten bisnesi qe ka fitime jo te vogla nga turizmi. Shembulli eshte fare prane, pikerisht rruga qe te dergon tek Rana e Hedhun. Bisnesi eshte organizuar dhe me nje vlere 87 mije euro, ka krijuar mundesi shume te mira per turistet. Pastertia ne kete zone, le shume per te deshiruar. Eshte krijuar nje vendgrumbullimi mbeturinash, i cili shemton imazhin por edhe demton shendetin. Nuk e dime nese administrohet apo jo nga Bashkia Lezhe ky territor, por pronaret e vilave thone se paguajne rregullisht taksat e tatimet. /ShkodraWeb/