NEWS I ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Media – E Verteta të bën të lirë!

DOKUMENTI/ Enver Hoxha duhej te punonte vetem 4 ore ne dite dhe te pushonte 3 muaj ne vit

Hulumtuesi i periudhes diktatoriale ne vendin tone, Kastriot Dervishi, ka botuar sot nje foto shume interesante. Ish- nomenklatura komuniste, merakosej per ngarkesen e punes qe kishte diktatori Enver Hoxha. Madje, per te rregulluar kete ngarkese, ka patur edhe nje vendim te firmosur nga Hysni Kapo, numri 2 i Partise Komuniste. Dervishi shkruan: “Sa shumë lodhej komandanti! Në vitin 1958 Byroja Politike, pa diskutim dhe propozim, miratonte një vendim që kufizonte kohën e punës të sekretarit të parë. Vendimi që bashkëlidhet, justifikohet me domosdoshmërinë e ruajtjes së shëndetit të udhëheqësit, pikërisht në kohën kur klasës punëtore dhe fshatarësisë kooperativiste i kërkohej të rriste normat dhe orët e punës. Mirëpo çfarë pune bënte Enveri? Tematika e mbledhjeve dhe vendimmarrja vetëm thelb dhe cilësi nuk kanë.”. /ShkodraWeb/