DOKUMENTI – Dënimi i Skënderbeut, UEFA fiton sërish në Gjykatën Supreme të Zvicrës…

Në vitin 2018, organi qeverisës i futbollit evropian, UEFA, e ndaloi KF Skenderbeu të konkurronte në turnetë evropianë për 10 vjet, pasi zbuloi se klubi ishte i përfshirë në trukimin e ndeshjeve për një mashtrim në shkallë të gjerë bastesh. Apelimi i ekipit shqiptar u refuzua nga Gjykata e Arbitrazhit Sportiv me qendër në Lozanë (CAS).

Një raport nga UEFA për klubin evidentoi një pamje të mashtrimit të shfrenuar dhe aktivitetit kriminal. Në vijim, një ish-trajner dhe një sponsor i klubit të futbollit paditën së bashku zyrtarët e UEFA-s me qendër në Zvicër, duke u ankuar se emrat e tyre ishin të lidhur padrejtësisht me korrupsionin.


Ata fituan një çështje fillestare në kantonin Vaud, por vendimi u anulua në Apel vitin e kaluar. Të premten, Gjykata e Lartë publikoi detajet e vendimit të saj përfundimtar mbi rastin, i cili ishte kundër dy ankuesve.

Gjyqtarët vendosën se raporti nuk i përmendte ankuesit si kriminelë, por se ata kishin lidhje me rrjetin e basteve dhe zyrtarë të korruptuar.

Gjykata ishte gjithashtu e bindur se raporti ishte publikuar në mirëbesim dhe nuk kishte për qëllim dëmtimin e ankuesve. /Marrë nga Swissinfo.ch, përkthyer nga ShkodraWeb/