Cookies përshkrim

Cookies (biskota)  janë një pjesë e të dhënave të dërguara nga një faqe interneti dhe të ruajtura në kujtesën tuaj të shfletuesve.

Cookies mund të kërkohet për të lejuar një web të funksionojë siç duhet pasi që faqet e internetit janë pa shtetësi (ata nuk kujtojnë informacionin e përdoruesit nga një faqe e brendshme në tjetrën), por nganjëherë ato përdoren për të ndjekur veprimet e përdoruesit brenda një rrjeti ose nëpër rrjete të shumta në mënyrë që të mbledhë informacionin e përdorimit ose të identifikojë interesat dhe sjelljen e hartës për të qenë në gjendje të ofrojë reklama relevante.

Kur webs përdorin widget Widget Cookie ata ju ofrojnë zgjedhjen për të lejuar ose mohuar kategori të caktuara cookie që ndihmon në mbrojtjen e privatësisë suaj. Më poshtë është një përshkrim mbi kategoritë më të zakonshme të cookie-t.

Biskota te domosdoshme

Biskotat e nevojshme përdoren për të bërë një funksion të faqes së internetit siç duhet, zakonisht nuk përdoren për ndjekjen dhe nuk ndahen në mes të webeve.

Veprimi më i zakonshëm i kryer duke përdorur një cookie është autentifikimi i përdoruesit. Kur hyni në ndonjë faqe interneti, një cookie ruhet në shfletuesin tuaj duke përfshirë disa pjesë të të dhënave të përdorura nga ueb-i për të kujtuar se kush vërtetohet kur shkoni në një faqe tjetër të brendshme ose rifreskoni faqen.

Cookies përdoren gjithashtu në mënyrë që një web të dijë se çfarë ka në karrocat e blerjes, të ruajë parametrat e përdoruesit dhe më shumë.

Biskota analitike

Cookies analitike nuk janë të nevojshme, por përdoren për të mbledhur informacion të vlefshëm se si përdoret një web faqe, identifikojnë çështjet dhe kuptojnë se çfarë duhet të përmirësohet në vend dhe çfarë përmbajtjeje është e dobishme. Informacioni i mbledhur është në shumicën e rasteve anonim por disa shërbime analitike mbledhin informacione që mund të përdoren për të identifikuar përdoruesin.

Cookies për marketing

Biskotat e marketingut përdoren për të gjurmuar vizitorët nëpër faqet e internetit për të sjellë sjellje të profilit të përdoruesit dhe për të lejuar botuesit të shfaqin reklama të rëndësishme