ShkodraWeb Media

E Vërteta të bën të lirë!

Botohet në Fletoren Zyrtare dekreti i Metës, zyrtarisht 30 qershori nuk është datë zgjedhjesh…

Një ditë më parë, Presidenti Meta firmosi një dekret i cili anulonte 30 qershorin si datë për zhvillimin e zgjedhjeve.

Por ky vendim i marrë nga kreu i shtetit u konsiderua si ia pavlefshëm nga ana e socialistëve të cilët iniciuan edhe mbajtjen e një mocioni me debat për të filluar procedurat për shkarkimin e Metës.

Krahas kësaj, e gjithë selia rozë doli ne në ekranet dhe mediat kryesore të vendit duke argumentuar se akti i marrë nga Meta është një vendim i pavlefshëm. Por sa qëndron argumenti i tyre?

Në fletoren zyrtare të ditës së sotme është zbardhur dekreti i Presidentit. Ky institucion, Qendra për Botimet Zyrtare, është organi i cili i jep fuqi ligjore çdo akti të ndërmarrë nga institucionet, që nga udhëzimet e ministrave, vendimet e qeverisë, projektligje, dekrete të presidentit etj. Kësisoj, nga sot, 30 qershori nuk mund të quhet si dita e zgjedhjeve.

Loading...
Copyright ShkodraWeb Media © 2019 All rights reserved. | Politika e Privatësisë nga ShkodraWeb Media.