Ambasadori britanik ne Shkoder e ve theksin tek reforma ne drejtesi

Gjate nje vizite ne Shkoder, pjese e turit te tij ne Shqiperine e Veriut, ambasadori britanik ne Tirane Norman Duncan, ka folur edhe per reformen ne drejtesi. Diplomati ka nenvizuar rendesine e kesaj reforme per vendin tone, vecanarisht ne kuader te proceseve integruese. Ai ka nenvizuar se ndryshimi i Kushtetuetes, tashme i realizuar, nuk eshte i mjaftueshem. Ai ka thene se eshte e rendesishme te zbatohet reforma ne drejtesi. Shefi i diplomacise se Madherise se Saj ne vendin tone ka thane se “jane pare zhvillime te rendesishme sic ishin zgjedhjet dhe tashme ne shtator do te kemi edhe qeverine e re. Reforma te drejtesi eshte shume e rendesishme per Shqiperine. Procesi, i cili nisi ne korrikun e kaluar, eshte shoqeruar edhe me legjislacionin e duhur. Ndryshimi i Kushtetutës nuk është i mjaftueshëm, ajo që duhet të shohim është që këto ndryshime siç është vettingu të zbatohen. Shpresojmë në një proces gjyqësor të drejtë dhe kjo është e rëndësishme për qytetaret”- tha Norman Duncan, ambasadori britanik ne Tirane./ShkodraWeb/