“Ajo parti është një objekt keqardhje…”, Edi Rama komenton rikthimin e Berishës në krye të PD…

Kryeministri Edi Rama ka folur pas mbledhjes me drejtuesit e qarqeve. Rama është shprehur për vettingun e politikanëve të propozuar nga PD se është i gatshëm të diskutojë.

Lidhur me komisionin hetimor për 25 prillin, Rama tha se ai është një komision i kërkuar nga PD, teksa nuk mohoi praninë e tij për të dëshmuar.


Për përpjekjet e rikthimit të Sali Berishën në krye të PD, Rama tha se është për të ardhur keq për situatën ku ndodhet selia blu.

Vettingu në Politikë?Mendjen nuk ma keni lexuar, se nuk kam shprehur opinion të drejtpërdrejtë për të respektuar një parim që kemi vendosur vetë, që jemi të hapur të diskutojmë çdo gjë, do ulemi me vullnet të mirë, do dëgjojmë argumentet, 2018 ka pasur një propozim, ai është konsideruar jo bindës, nuk dimë gjë për propozimin e ri, janë 3 vjet, gjërat evoluojnë, nëse ka argumente bindës do bëjmë më të mirën.

SPAK të bëjë hetimin? Serioziteti që do të jemi të gatshëm të diskutojmë cdo gjë, fillon këtu, do ulemi në tryze, e kam me të dëgjuar, do ulemi në tryezë, do dëgjojmë, do themi natyrisht atë që mendojmë, do marrim mendimet e ekspertëve dhe do rrimë në konkluzione sa më civile, cilësua e demokracisë. Mund të mos biem dakord duke gjuajtur me gurë dhe duke mos rënë dakord, ne këtë duam.

Komisioni për 25 prillin? Ai është një komision i ngritur me kërkesëne  opozitës, nuk ka jo vetëm qytetarë të angazhuar në zgjedhje në krahun tonë apo të angazhuar në zgjedhje si një votues i lirë pa qenë i lidhur me parti, por as mes demokratëve dyshime se PD ka humbur zgjedhjet, këto histori me masakra dhe përralla të tjera

Berisha në krye të PD? Nuk kam asnjë koment se çfarë ndodh në fushën e PD, por nëse do ishin mbledhur humoristët dhe satiristët që të shkruanin një pjesë me shumë seri se PD mund të katandiset në një objekt keqardhje, është ajo që po ndodh në PD.