“9 shtatori është dita kur ndava të shkuarën nga e ardhmja”, Lulzim Basha komenton vendimin për përjashtimin e Berishës..

9 shtator Lulzim Basha zgjodhi që të përjashtonte Sali Berishën nga grupi parlamentar i PD-së, pasi SHBA u shpall ‘Non Grata’, e kjo ditë sipas tij është data kur ai zgjodhi që të ishte krah aleatëve më të mëdhenj.

“Ajo që i ndan këto dy deklarata nga i njëjti person është 9 shtatori. 9 shtatori është dita kur unë kam vendosur pas muajsh të tërë përpjekjesh, ta ndaj të shkuarën nga e ardhmja. Kam vendosur ta mbaj Partinë Demokratike në krah të SHBA-së dhe SHBA-të në krah të Partisë Demokratike.


Kam vendosur pra të mbroj Partinë Demokratike, investimin e demokratëve, të gjithë ju që jeni në këtë sallë , atyre që janë jashtë kësaj salle, dhe të qindra të tjerëve që nuk janë mes nesh sepse janë në emigracion, apo dhe të atyre që nuk jetojnë më por te cilave iu kemi borxh ta mbajmë Partinë Demokratike të fortë, ta mbajmë të madhe, ta mbajmë të bashkuar deh ta bëjmë një orë e më parë drejtuese të fateve të vendit”, tha Basha.

Deklarata e Bashës u bë gjatë një takimi me strukturat e PD- së në Qarkun e Dibrës.