“300 azilkërkues me familje vetëm për muajin janar”, Berisha publikon denoncimin e “refugjatit dixhital” në Suedi

Rikthehet vrullshëm fenomeni i azikërkimit tek shqiptarët me fillimin e vitit 2020. Të paktën nga ajo që ka publikuar në faqen e tij në Facebook ish- kryeministri Berisha. Duke iu referuar “refugjatit dixhital”, Berisha thotë se vetëm në janar janë 300 azilkërkues, të gjithë me familje.


Shkruan në Facebook ish- kryeministri Berisha: Dyndje azilkerkuesish shqiptar ne Suedi! Shpresevr.a.sesi i shqiptareve, Zografi Bis zbaton me vendosmeri politiken e Vaso Çumbilloviçit, spastrimin etnik te Shqiperise nga shqiptaret! Lexoni denoncimin e refugjatit dixhital. sb

Pershendetje Doktor. Rinis vala e azilkerkuesve shqiptare ne Suedi. Vetem per muajin Janar numuri i azilkerkuesve shqiptare ka arritur në 300. Te gjithe jane me familje…Vetem ne qendren pritese në Gavle nje qytet 250 km ne veri te Stockholmit jane 50 azilkerkues shqiptare…Po nga kaq jane dhe ne dy kampet e Upsales 70 km ne veri te stockholmit…të tjeret jane 1500 km ne Kiruna dhe Gällivare, ku temperaturat arrijne -25 grade dhe debora…Megjithse e dine se nuk mund te perfitojne azil ata po mundohen ti largohen varferise se tejskajshme dhe pasigurise qofte dhe vetem per disa muaj, qofte dhe duke ndenjtur ne vendet shume të ftohta në veri…Kerkesat e tyre jane, varferia, papunesia, dhe pasiguria.